PayPal je jedna od najpopularnijih metoda za transfer novca na internetu.

Kako da započnete sa PayPal-om?

Ako nemate račun na PayPal lako možete da ga otvorite.

  • Odete na PayPal.com
  • Kliknete na „registruj se“
  • Izaberete državu i da li ste pojedinac ili kompanija
  • Popunite obrazac
  • Unesete kreditnu karticu

Kako funkcioniše?

PayPal ima jednostavan sistem za plaćanje. Samo unesete vašu e-mail adresu, a potom i vaš kod. Nakon toga možete odmah da plaćate. Ako koristite mobilni telefon, jednostavno unesete lozinku i platite. Preporučujemo vam da koristite dobru lozinku, koju je možda teže zapamtiti, ali je bezbednija.

Za šta možete da koristite PayPal?

Koristi se za plaćanje i podizanje u onlajn kazinama, kao i za prebacivanje novca. Korišćenje je lako s obzirom da mnoge onlajn prodavnice već koriste PayPal. Kada plaćate na ovaj način vaše opcije su skoro neograničene.

Verzija za mobilni telefon i tablet

PayPal je usavršio platni sistem da funkcioniše optimalno, sa verzijama za mobilne telefone i tablete. Kada kupujete preko interneta može lako da se plati i dostupan je u velikom broju internet prodavnica. Tokom svog postojanja sistem je dobio reputaciju da je dosadan, ali veoma funkcionalan. Ipak, 2014. godine napravljena je potpuno nova web stranica, sistem i interfejs su dobili novi izgled, pa je sada mnogo privlačniji za korisnike.

PayPal mobilna aplikacija

Bezbednost PayPal-a

PayPal ima zaštitu kupaca i prodavaca povezanu sa njihovim uslugama. Postoje neka primenjiva pravila za to koje proizvode i plaćanja pokriva zaštita, ali generalno PayPal može da se pohvali velikim poverenjem svojih klijenata. Takođe, lepo je znati da možete da dobijete pomoć ako nešto krene naopako, bez razlike da li je to prodavac koji dobija neovlašćeno plaćanje ili kupac koji dobija pogrešan proizvod. Takođe, postoji garancija da vaš račun možete da koristite odmah nakon kreiranja, ali ako počnete da prebacujete velike ili veoma male količine novca u određenom vremenskom periodu sistem će vas pitati da potvrdite vašu kreditnu karticu i bankovski račun. Ovo vas štiti od prevara s obzirom da pomaže u borbi protiv „pranja novca“.

Takse

Registracija na PayPal je besplatna, dok se za ostale usluge, uplatu, isplatu ili promenu valute naplaćuje provizija. Na zvaničnoj stranici PayPal-a možete da pronađete tablicu na kojoj su prikazane sve takse koje plaćate za korišćenje određenih usluga PayPal-a.

Istorija PayPal-a

Kompanija je osnovana 1998. godine i jedna je od kompanija koja u današnje vreme pokriva najveći profit i razumevanje ljudi. Filozofija PayPal-a je razumevanje ljudi i njihovih svakodnevnih potreba i zadovoljavanje tih potreba na najjednostavniji, kreativan i napredan način. Njihova vizija je da se uštedi vreme u odnosu na plaćanje. Niko ne želi bespotrebno da troši vreme na plaćanje i zato PayPal garantuje na primer da u prvom planu  uvek budu korisničko iskustvo i jednostavnost, a u pozadini kompleksne informacije o sistemu, bezbednosti i opcijama. Sistem je dizajniran da bude lak za upotrebu i prijatno mesto za korisnike i nije čudo da preko 9 miliona korisnika vakodnevno koristi PayPal.