Keno je igra na sreću u kojoj se izvlači 20 od mogućih 80 brojeva. Izvlačenje se ponavlja u zavisnosti od kazina i možete odmah da započenete novo izvlačenje ili između dva izvlačenja može da postoji pauza.

Kod ove igre na sreću možete da igrate 10 različitih vrsta. Od Keno igre 1 ili 2 do Keno igre 10, a igra zavisi od toga koliko brojeva pogađate. Ako igrate Keno sa brojem 1 vi pogađate jedan broj, pa logično u Kenu broj 10 gađate 10 brojeva.

U Kenu ima mnogo različitih načina za dobitak. Imate sreće, odnosno vraćate ulog u igrama 6,7,8,9 i 10 čak i ako ne pogodite nijedan broj.

Ulog i dobitak u Kenu

Minimalan ulog zavisi od igre koju igrate i od kazina u kojem igrate. Keno igre 9 i 10 možete da igrate i sa veoma malim ulogom, dok on mora da bude ipak nešto veći kod Kena 1. Potencijalni dobitak je poznat unapred i utvrđuje se množenjem uloga po kombinaciji i kvote za pogodak.

Primer: Ako pogađate 10 brojeva od izvučenih 20, to je igra Keno 10. Ako uložite 100 EUR možete da dobijete jedan od sledećih dobitaka.

 • Za 10 pogođenih brojeva: 100×100.000 (10.000.000 EUR)
 • Za 9 pogođenih brojeva: 100×10.000 (1.000.000 EUR)
 • Za 8 pogođenih brojeva: 100×500 (50.000 EUR)
 • Za 7 pogođenih brojeva: 100×20 (20.000 EUR)

Jedna odigrana kombinacija znači samo jedan dobitak zato što dobici višeg nivoa isključuju dobitke nižeg nivoa.

Kako da igrate Keno?

Potrebno je da sastavite tiket, a to može da bude i onlajn. Svako ispunjeno polje predstavlja jednu igru. Na istom listiću mogu da se odigraju proste i sistemske igre.

Za prostu igru na tiketu treba da se označe:

 1. Brojevi koje igrate (najmanje 1, a najviše 10)
 2. Broj Keno igre (takođe najmanje 1, a najviše 10)
 3. Ulog po kombinaciji

Sistemska igra – ovde treba da izaberete i sistem koji želite da igrate:

 1. Brojevi koje ćete igrati (najmanje 2, najviše 12)
 2. Keno igra – ona je najmanje za jedan broj manja od ukupnog broja cifara koje igrate
 3. Ulog po kombinaciji

Sve kombinacije označene na jednom tiketu mogu da se igraju jednokratno ili sa pretplatom, od 2 do 7 izvlačenja. Igru sa pretplatom morate da naznačite na tiketu.

Popunjen tiket predajete administratoru ili ako igrate onlajn prosto pritisnete uplatu. A ukoliko ste „kratki“ sa vremenom možete da izaberete neku od već gotovih kombinacija koje su slučajno izabrane.

Keno tiket

Kako da saznate rezultate?

Kao što smo napomenuli rezultat je dostupan odmah nakon izvlačenja i vi možete da podignete vaš dobitak. Isplata se najčešće vrši odmah, ali kod nekih velikih dobitaka možda ćete morati da sačekate da oni budu procesuirani.

Zašto da izaberete Keno?

Najčešće igrači biraju Keno iz nekoliko sledećih razloga:

 • Keno predstavlja vrstu izazova
 • Kvote su odlične, a samim tim i visina dobitaka
 • Igru, ulog i brojeve birate sami
 • Za veći ulog automatski sledi i veći dobitak
 • Dobitak znate unapred, ne deli se i ne podižete ga sledeći dan
 • Ostvarujete dobitak čak i ako ne pogodite nijedan broj

Verovatnoća dobitka

Glavni dobitak u ovoj igri na sreću osvajate ako pogodite svih 10 brojeva. Verovatnoća 1:8.911.711 izgleda veoma mala, ALI! Zaustavljanje na nekom od 7 mogućih dobitaka u kojima se pogađa 10 brojeva čini je mnogo većom i iznosi 1:9. Šanse za jedan pogođen broj su 1:4 što i nije tako loše.

Pravila za ovu igru na sreću

Pravila za Keno su slična, ali ipak postoje razlike od kazina do kazina. Kod onlajn kazina su pretežno u potpunosti ista osim nekoliko pravila koja se tiču internet isplate. Sa njima se možete upoznati na sajtu kazina. U FAQ dokumentu su detaljno navedena i morate da ih se pridržavate. Ova igra je veoma jednostavna i laka za igranje. Radi se o čistoj reći, ali sa dobrim sistemom šanse se višestruko povećavaju.

Keno onlajn

Mašine dizajnirane za Keno

U nekom od kazina možete da igrate na specijalno dizajniranim mašinama za Keno. Na njima igrači sačekaju da se završi igra koja je u toku i odmah može da počne sledeća. Kod ovih mašina nije potrebno sastavljati tiket, jer rade po principu onlajn Kena. Brojeve na koje igrate i igru koju želite birate na ekranu. Kada je Keno u ovakvom formatu poznat je i pod imenom „instant igra“.